Recept: Chocolade hazelnoot pancakes

Recept: Chocolade hazelnoot pancakes

Chocolade en hazelnoten zijn wat Laura betreft echt een combinatie waarbij het bijna niet mis kan gaan en dat bleek ook nu weer. Als kers op de pannenkoekenstapel topt Laura de pancakes af met wat chocolade hazelnootpasta en gebrande hazelnoten. Een echte ontbijt traktatie!
Laura maakt de lekkerste recepten klaar in haar Bruynzeel keuken en heeft naast haar website vol heerlijke recepten ook verschillende boeken uitgebracht. Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura veel tijd in doorbrengt en de details die haar werk en leven makkelijker maken? Neem een kijkje in haar keuken! 

Kijkje in de keuken van Laura's Bakery 

Meer recepten van Laura

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 300 ml melk
  • 150 gram hazelnoten (gebrand)
  • 100 gram melk chocolate chips
  • 4 el chocoladepasta

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de chocolade hazelnoot pancakes

Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, cacaopoeder en suiker in een kom. Meng dit met een garde vast even door elkaar. In een ander kommetje kluts je de eieren, boter en melk vast door elkaar.

Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix met een garde tot één geheel. Hak de hazelnoten in stukjes en voeg 100 gram hiervan toe aan het beslag, samen met de chocolate chips. Spatel ze er doorheen.

Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je ze omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten gaar. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen, maar je kunt ook twee eetlepels gebruiken.

Maak vier stapels van de pancakes en besmeer elke bovenste pancake met een eetlepel chocopasta. Verdeel hier de resterende hazelnoten overheen en serveer!

Tip: Als je de pancakes meteen bakt en opeet, zijn de stukjes chocolade nog lekker gesmolten. De stukjes chocolade worden juist knapperig wanneer je de pancakes bewaart. Ook lekker! 

Recept afdrukken
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Chocolade hazelnoot pancakes maken

Hoe bewaar ik de pancakes?

Pak de pancakes die je niet meer op krijgt in met aluminiumfolie of keukenfolie. Je kunt ze natuurlijk ook in een bakje stoppen. Bewaar ze dan in de koelkast, dan blijven ze nog zo’n twee dagen goed.

Kan ik de pancakes ook invriezen?

Ja, invriezen kan ook. Zorg wel dat de pancakes dan luchtdicht verpakt zijn. In de diepvries blijven ze maximaal drie maand goed. 

Hoe kan ik de pancakes het beste opwarmen?

In de magnetron is de kans aanwezig dat de pancakes zacht en slap worden. Je  kunt ze daarom het beste even in de pan opwarmen. Maar, stiekem zijn koude pancakes ook super lekker! 

Hebben jullie nog meer recepten?

Ja, in samenwerking met Laura delen we meer lekkere recepten. Deze vind je hier

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.