Zo maak je de chocolade hazelnoot pancakes
Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, cacaopoeder en suiker in een kom. Meng dit met een garde vast even door elkaar. In een ander kommetje kluts je de eieren, boter en melk vast door elkaar.
Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix met een garde tot één geheel. Hak de hazelnoten in stukjes en voeg 100 gram hiervan toe aan het beslag, samen met de chocolate chips. Spatel ze er doorheen.
Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je ze omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten gaar. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen, maar je kunt ook twee eetlepels gebruiken.
Maak vier stapels van de pancakes en besmeer elke bovenste pancake met een eetlepel chocopasta. Verdeel hier de resterende hazelnoten overheen en serveer!
Tip: Als je de pancakes meteen bakt en opeet, zijn de stukjes chocolade nog lekker gesmolten. De stukjes chocolade worden juist knapperig wanneer je de pancakes bewaart. Ook lekker!
Recept afdrukken