Zo maak je de Chocolate chip cookie truffels
Doe de koekjes in een blender of hakmolentje en maal fijn. Voeg de MonChou toe en kneed door de koekkruimels. Blijf kneden tot er een stevig deeg of kruimelmengsel ontstaat dat zijn vorm behoudt en niet te plakkerig is.
Draai balletjes van het deeg en zet voor een half uur tot uur, langer mag ook, in de koelkast.
Ondertussen smelt je twee derde van de chocolade. Wanneer dat gesmolten is haal je de kom van de pan af en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf regelmatig roeren tot alles is gesmolten.
Zodra de chocolade op temperatuur is, haal de balletjes uit de koelkast. Dip ze nu stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier en strooi je er gelijk nog wat overgebleven koekkruimels overheen.
Tip: Van de resterende gesmolten chocolade maak je bijvoorbeeld deze chocoladeflikken. Zo verspil je niets!
Tip: Bewaar de truffels niet langer dan één afgedekt en in de koelkast.
Recept afdrukken