Recept: Mini ham-kaas hapjes

Recept: Mini ham-kaas hapjes

Een heerlijk hartig borrelhapje voor oud en nieuw ter afwisseling van de oliebollen. Je zult smullen van deze bladerdeeghapjes met ham-kaas vulling. Omdat het om een klein hapje gaat is het een leuke traktatie om mee rond te gaan of op tafel te zetten. Met dit makkelijke recept van Laura's Bakery maak je binnen een handomdraai wat lekkers klaar! Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura dit lekkere recept voor ham-kaas hapjes heeft ontdekt? Neem een kijkje in haar keuken vol handige details die ervoor zorgen dat haar keuken lekker werkt. 

Kijkje in de keuken van Laura's Bakery 

Meer recepten van Laura

Ingrediënten voor mini ham-kaas hapjes

Kaasragout

  • 75 gram ham plakjes
  • 50 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 125 gram oude kaas geraspt
  • 2 tl fijne mosterd
  • flinke mespunt zout

Overige ingrediënten

  • 11 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • geraspte kaas ter decoratie

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de mini ham-kaas hapjes

Snijd de plakjes ham in kleine vierkantjes en bak een paar minuten op in een koekenpan. Zet dan even opzij.

Mini ham-kaas broodjes

Zet een steelpan op het vuur en smelt de boter. Voeg de bloem in één keer toe en verhit twee minuten op zacht – medium vuur, terwijl je goed blijft roeren. Nu heb je officieel een roux.

Voeg een scheut melk toe aan je roux en blijf roeren. Voeg dan de rest van de melk in delen toe en laat zachtjes voor enkele minuten koken terwijl je blijft roeren. Doe de geraspte kaas erbij en roer tot het gesmolten is. Haal van het vuur.

Meng de eidooier met de slagroom en voeg deze toe aan het kaasmengsel. Roer tot slot de mosterd, het zout, de ham en eventueel wat peper erdoor. Je kaasragout is klaar om verwerkt te worden, maar wacht nog even tot deze verder afgekoeld is (dat werkt makkelijker).

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Doe de ham-kaasragout in een spuitzak met een grote gladde spuitmond.

Leg elk plakje bladerdeeg met de plakkerige kant naar boven en snijd doormidden. Spuit op elk bladerdeegplakje een toef kaasragout, hou de zijkanten vrij en spuit iets meer naar één kant van het plakje bladerdeeg zodat je de andere kant er overheen kunt vouwen.

Druk de randen stevig tegen elkaar aan en leg alle broodjes op één bakplaat. Bestrijk ze met een losgeklopt ei en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de kaasbroodjes in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.

Tip: De ham-kaas broodjes blijven 2-3 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking.
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.