Zo maak je de hartvormige taartjes
Haal de rol bladerdeeg 10-15 minuten van tevoren uit de koelkast.
Maak ondertussen de roomkaastopping. In een schaaltje voeg je roomkaas, suiker en citroensap samen, roer rustig door elkaar. Roer niet te lang of stevig, want dan wordt je topping te dun.
Rol je bladerdeeg uit en gebruik een hartjes uitsteker om zoveel mogelijk hartjes uit te steken. Mijn uitsteker was ongeveer 8-9 cm breed en door flink te passen en meten kon ik er 14 á 16 taartjes uit halen. Leg de uitgestoken hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Op elk hartje schep je een flinke theelepel van de roomkaastopping, smeer die gelijkmatig uit. Maak het af door de frambozen en blauwe bessen over de taartjes te verdelen.
Bak de Valentijnstaartjes in ongeveer 16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Tip: Koud zijn de hartvormige Valentijnstaartjes lekker, maar je kunt de taartjes ook opwarmen voordat je ze serveert aan jouw geliefde.
Recept afdrukken