Recept
Voor de snelheid maak ik voor het beslag altijd gebruik van een pak 'pannenkoeken compleet'. Je hoeft dan alleen de inhoud van de verpakking in een kom te doen en er water aan toe te voegen. Even kloppen totdat alle klontjes eruit zijn en de twist die ik er dan zelf aan geeft is door in het beslag al wat basterdsuiker en kaneel toe te voegen. Dit past ook erg goed bij mijn favoriete topping!
Zet een (pannen)koekenpan op de kookplaat, verwarm deze goed en laat er wat olijfolie in warm worden. Zorg er trouwens voor dat je beslagkom een schenktuit heeft. Dan heb je ook geen pollepel nodig. Schenk vervolgens het beslag in de pan. Zet het vuur niet te hoog, zodat de bovenkant van de pannenkoek ook wat steviger wordt, dit draait straks de pannenkoek makkelijker. Wacht totdat de randjes loskomen van de pan en flip dan de pannenkoek.
Ik bewaar mijn pannenkoeken die klaar zijn altijd op een bord met een ander bord er omgekeerd bovenop, zodat ze wat warm blijven voor na het bakken. Dan hoef je de pannenkoeken niet nog eens op te warmen.
En dan... tadaaaa.. de topping. Een pannenkoeksensatie is voor mij compleet met een stoofpeertje. Deze warm ik op in een pannetje en ook hier voeg ik nog extra kaneel aan toe. Dit is trouwens gewoon stoofpeer uit een potje, ook lekker snel. Als deze warm zijn dan verdeel ik deze over de pannenkoeken, strooi ik was mini marshmallows en extra suiker erover en top ik af met een flinke toef slagroom. Eet smakelijk!