Recept: Pannenkoekentaart

Recept: Pannenkoekentaart

Kan jij ook geen genoeg krijgen van pannenkoeken? Wij ook niet! Daarom delen we graag dit recept van Laura's Bakery voor een pannenkoekentaart. Makkelijk te maken en daarmee ideaal om samen met je kind te maken voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. In deze pannenkoekentaart gebruikt Laura citroen-mascarponeroom in combinatie met een topping van slagroom en vers rood fruit. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor Nutella als vulling en banaan als topping of kies voor opgeklopte room met geprakt rood fruit of lemon curd. Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura dit lekkere recept voor een pannenkoekentaart heeft ontdekt? Neem een kijkje in haar keuken vol handige details die ervoor zorgen dat haar keuken lekker werkt. 

Kijkje in de keuken van Laura's Bakery 

Meer recepten van Laura

Ingrediënten voor de pannenkoekentaart

Pannenkoeken

  • 600 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1,5 liter melk
  • Snufje zout

Citroen-mascarponeroom

  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • Rasp van twee citroenen

Topping

  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 gram rood fruit

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de pannenkoekentaart

Pannenkoeken bakken

Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Blijf mixen terwijl je het bloem en zout geleidelijk toevoegt.

Verhit je Bruynzeel Keukens pannenkoekenpan en laat hier een klontje boter in smelten. 

Schep met een grote (soep)lepel wat beslag in het midden van de pan. Haal de pan hierbij van het vuur en maak een draaiende, kantelende beweging om het beslag over de gehele bodem door de pan te verdelen. 

Draai, zodra de pannenkoek aan de bovenkant droog is, om met een spatel en bak de andere kant goudbruin. 

Bak een stapel van ongeveer 18 dunne pannenkoeken tot het beslag op is. 

Tip: Laat de pannenkoeken helemaal afkoelen voor je er een taart van maakt. 

Citroen-mascarponeroom maken

Roer de mascarpone even los in een kom. Voeg hier 150 ml slagroom en 4 el kristalsuiker aan toe.

Mix dit geheel op hoge stand tot het een stevige, stijve vulling is. 

Spatel het citroenrasp door de room heen en zorg dat het goed verdeeld is. 

Pannenkoekentaart opbouwenPannenkoekentaar

Smeer een klein beetje citroenroom op een bord of taartstandaard en leg hier de eerste pannenkoek op.

Klop 250 ml slagroom met 2 el suiker stijf. Zet deze kom even opzij. 

Smeer op de eerste pannenkoek een dun laagje citroen-mascarponeroom en leg hier weer een pannenkoek bovenop. Ga zo door tot je alle pannenkoeken hebt gestapeld. Op de laatste pannenkoek smeer je geen room. 

Verdeel de opgeklopte slagroom over de bovenkant van de pannenkoekentaart. 

Versier de taart met het verse fruit. 

Tip: Bewaar de pannenkoekentaart afgedekt met folie in de koelkast. De taart is dan twee dagen houdbaar. 

Recept afdrukken
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.