Zo maak je de pindkaas-pretzel brownies
Neem een pan en doe hier de boter, suiker, donkerbruine basterdsuiker, chocolade en stroop in. Op een laag vuur verwarm je de massa en blijf je roeren tot zowel boter als chocolade gesmolten zijn. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.
Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken. Spatel de stukjes pretzel door het beslag.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Verdeel de pindakaas met theelepels in kleine hoopjes over het beslag, ‘roer’ ze met een prikker door het beslag zodat er een swirls ontstaan. Dan verdeel je de hele pretzels over de brownie heen. Leg ze zo neer dat als je hem straks in 16 stukjes snijdt, elk stukje een pretzel bovenop heeft.
Bak de pindakaas-pretzel brownies in 25 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte).
Tip: Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Lees hier hoe je je brownie bewaart.
Recept afdrukken