Zo maak je de gevulde speculaasstaaf:
Voor het deeg kun je alle ingrediënten in een kom doen. Begin met 4 eetlepels melk. Kneed alle ingrediënten door elkaar zodat er een stevig deeg ontstaat. Mocht het nog iets droog zijn kun je meer melk toevoegen. En wanneer het te plakkerig is voeg je iets meer bakmeel toe.
Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Kneed amandelspijs en het ei door elkaar en maak hier een rol van 30 cm van.
Rol het deeg uit tot een rechthoek die 30 cm lang is en breed genoeg om de rol amandelspijs mee te verpakken. Snijd met een mesje bij tot een strakke rechthoek.
Leg het amandelspijs op het deeg en rol op tot speculaasstaaf. Leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Decoreer met amanden en bestrijk de speculaasstaaf met een geklutst ei.
Bak de speculaasstaaf in ongeveer 30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Recept afdrukken