Recept: Pindakaas-pretzel brownies

Recept: Pindakaas-pretzel brownies

Pindakaas en chocolade. Als het aan Laura van Laura's Bakery ligt is dat de perfecte combinatie! Ze kan er geen genoeg van krijgen. Door het toevoegen van hartige pretzels, worden deze brownies nóg specialer. Laura maakt de lekkerste recepten klaar in haar Bruynzeel keuken en heeft naast haar website vol heerlijke recepten ook verschillende boeken uitgebracht. Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura onder andere dit recept voor heerlijke brownies heeft ontdekt? Neem een kijkje in haar keuken vol handige details die haar leven in en om de keuken makkelijker én leuker maken. 

Kijkje in de keuken van Laura's Bakery 

Meer recepten van Laura

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el (pannenkoeken)stroop
  • 2 eieren (M) 
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 16 hele pretzels
  • 40 gram pretzels (in stukjes)
  • 7-8 el pindakaas

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de pindkaas-pretzel brownies

Neem een pan en doe hier de boter, suiker, donkerbruine basterdsuiker, chocolade en stroop in. Op een laag vuur verwarm je de massa en blijf je roeren tot zowel boter als chocolade gesmolten zijn. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.

Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken. Spatel de stukjes pretzel door het beslag.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Verdeel de pindakaas met theelepels in kleine hoopjes over het beslag, ‘roer’ ze met een prikker door het beslag zodat er een swirls ontstaan. Dan verdeel je de hele pretzels over de brownie heen. Leg ze zo neer dat als je hem straks in 16 stukjes snijdt, elk stukje een pretzel bovenop heeft.

Bak de pindakaas-pretzel brownies in 25 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte).

Tip: Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Lees hier hoe je je brownie bewaart.

Recept afdrukken
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.