Zo maak je de pannenkoekentaart
Pannenkoeken bakken
Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Blijf mixen terwijl je het bloem en zout geleidelijk toevoegt.
Verhit je Bruynzeel Keukens pannenkoekenpan en laat hier een klontje boter in smelten.
Schep met een grote (soep)lepel wat beslag in het midden van de pan. Haal de pan hierbij van het vuur en maak een draaiende, kantelende beweging om het beslag over de gehele bodem door de pan te verdelen.
Draai, zodra de pannenkoek aan de bovenkant droog is, om met een spatel en bak de andere kant goudbruin.
Bak een stapel van ongeveer 18 dunne pannenkoeken tot het beslag op is.
Tip: Laat de pannenkoeken helemaal afkoelen voor je er een taart van maakt.
Citroen-mascarponeroom maken
Roer de mascarpone even los in een kom. Voeg hier 150 ml slagroom en 4 el kristalsuiker aan toe.
Mix dit geheel op hoge stand tot het een stevige, stijve vulling is.
Spatel het citroenrasp door de room heen en zorg dat het goed verdeeld is.
Pannenkoekentaart opbouwen
Smeer een klein beetje citroenroom op een bord of taartstandaard en leg hier de eerste pannenkoek op.
Klop 250 ml slagroom met 2 el suiker stijf. Zet deze kom even opzij.
Smeer op de eerste pannenkoek een dun laagje citroen-mascarponeroom en leg hier weer een pannenkoek bovenop. Ga zo door tot je alle pannenkoeken hebt gestapeld. Op de laatste pannenkoek smeer je geen room.
Verdeel de opgeklopte slagroom over de bovenkant van de pannenkoekentaart.
Versier de taart met het verse fruit.
Tip: Bewaar de pannenkoekentaart afgedekt met folie in de koelkast. De taart is dan twee dagen houdbaar.
Recept afdrukken