Zo maak je deze appel-speculaas kruimel cake:
Maak eerst het cakebeslag met de bovenstaande ingrediënten. Klop boter en suiker romig. Voeg het vanille-extract en de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg meteen zout, bakmeel en de speculaaskruiden toe. Mix door tot ook dit is opgenomen
Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel de appelblokjes door het cakebeslag.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en spreid het beslag gelijkmatig uit.
Maak de kruimellaag door alle ingrediënten hiervoor tegelijk in een kom te doen. Kneed dit geheel met je handen tot een kruimelig deeg.
Verdeel het deeg over de laag cake, zodat het een goede dikke kruimellaag wordt.
Bak de cake voor ongeveer 25 minuten op 160 °C (boven- en onderwartmte) warm en goudbruin in de oven.
De cake blijft in in afgesloten verpakking voor 4-5 dagen houdbaar.