Echt genieten in de keuken
Het eerste gerecht dat Birgit in haar nieuwe keuken maakte, was de roti van haar moeder. "Het was zo fijn om zoveel ruimte te hebben en te koken zonder dat alle zakjes en potjes uit kast vielen. De overzichtelijke kruidenlade maakt mij elke keer weer gelukkig." Voor Birgit is de keuken meer dan alleen een plek om te koken. "We komen er samen, eten, drinken, kletsen bij en het aanrecht wordt een soort bar als onze vrienden er zijn. Ik houd ervan als het huis lekker naar eten ruikt. Dus een stoofpotje in de ochtend op zetten en gedurende de dag af en toe even de deksel optillen en dan doorroeren, dat geen een super gezellig gevoel. Vooral als het buiten rotweer is."
Op de vraag wie de meeste tijd doorbrengt in de keuken, zegt Birgit: "Mijn vriend is echt wel een goede chef aan het worden, maar we koken beiden evenveel. Hij meer de Mediterrane keuken en ik meer de Oosterse en Midden-Oosterse keuken. Samen koken houd ik niet zo van. Ik doe het graag op mijn manier, zonder steeds tussendoor alles op te ruimen. Dat vindt mijn vriend wel fijn, dus we laten elkaar lekker klooien."