Vriezers
Een inbouwvriezer wordt in uw kast gemonteerd. Voor het invriezen van uw producten houdt de vriezer een temperatuur van ongeveer -18 graden Celsius aan. Hierdoor kunnen de levensmiddelen aanzienlijk langer bewaard worden.
Een vriezer is verkrijgbaar in verschillende afmetingen (88cm, 102cm, 122cm, 178cm, 194cm), voor inbouw in een kast. Een onderbouw vriezer kast tevens onder het werkblad worden gemonteerd.
LowFrost of NoFrost
Met LowFrost hoeft er niet alleen minder vaak ontdooid te worden, maar verloopt het ontdooiproces en schoonmaken sneller en eenvoudiger doordat de koelleidingen weggewerkt zijn in de wanden van de vriezer.
NoFrost koel-/vrieskasten hebben een uniek luchtcirculatiesysteem dat ervoor zorgt dat het diepvriesgedeelte ijs- en condensvrij blijft. Dit zorgt ervoor dat u de vriezer niet meer handmatig hoeft te ontdooien.
Bevriezen of invriezen
De sloot bevriest in de winter. Heel langzaam vriest deze dicht en zet het water uit. Wanneer je een fles water of flesje bier in de vriezer legt, zet deze uit en zal de dop eraf springen of de fles gaat kapot. Dit geldt ook voor onze levensmiddelen. Overal zit vocht in. Als dit bevriest zet het uit en gaan de cellen kapot. Dit is goed te zien wanneer je bijvoorbeeld vlees ontdooit. Dan ligt dit in een plasje eigen vocht.
Bij invriezen bevriest het product zo snel dat vocht nauwelijks de tijd krijgt om uit te zetten. De cellen van je product blijven intact waardoor smaak en sappen in het product blijven.
De ideale invries temperatuur is - 18ᵒ (3 of meer sterren).