Circulaire economie

Samen werken aan een circulaire economie 

Geen afval meer. De reststof van het ene product is grondstof voor een nieuw product. Dat is de ambitie van de Nederlandse overheid: een volledig circulaire economie in 2050. Om dit waar te maken moeten duizenden kleine én grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken. Ook Bruynzeel Keukens draagt hieraan bij. Doe je met ons mee? 

Onze accountmanagers Coen, Dirk, Eric Jan, Gerard en Raimond nemen je graag mee achter de schermen van dit duurzame proces:

Het goede voorbeeld geven

Als marktleider in onze branche willen wij het goede voorbeeld geven door hét verschil te maken op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen door te werken aan een circulaire keuken. Met een helder en ambitieus beleid nemen wij voortdurend maatregelen om bij te dragen aan een mooie, schone toekomst. Hierdoor hebben wij al veel belangrijke mijlpalen bereikt...
-    Ons productieproces is volledig CO2-neutraal
-    We bieden 10 jaar fabrieksgarantie op onze keukenkasten
-    Het behalen van het hoogste niveau op de CO2-Prestatieladder, Niveau 5
-    We hebben met onze Atlas keuken al meer dan 15 jaar het Milieukeur certificaat 
-    Het behalen van de MVO Prestatieladder Niveau 4

Certificaten MVO Duurzaamheid Bruynzeel Keukens


Circulaire Bruynzeel keuken

Als wij een nieuwe Bruynzeel keuken voor een project leveren, dan nemen wij de oude keuken mee. De onderdelen van de oude keuken(s) worden gescheiden en dan verwerkt tot nuttige grondstoffen die opnieuw de economie in kunnen. Met elke circulaire Bruynzeel keuken in een project draag je dus al bij aan een circulaire economie. Zo zijn we samen op weg naar een volledig circulaire keuken. We vertellen je graag hoe dit precies in zijn werk gaat: 

Sociale huur

1: Bruynzeel levert mooie, nieuwe keukens voor uw project

Demonteren

2: De oude keukens worden gedemonteerd
Materialen worden gescheiden in plaatmateriaal, kunststof en metalen onderdelen. Deze worden apart afgevoerd en weer tot grondstof verwerkt.

Losse onderdelen

3: De losse onderdelen worden in een container geplaatst
Het werkblad en de losse onderdelen van de keukenkasten worden in een container geplaatst
We plaatsen een container met een inhoud van 10m3 of 30m3 op de bouwplaats. Je zorgt dat de losse (gedemonteerde) onderdelen van de oude keukens in de containers worden geplaatst. Massief houten werkbladen, multiplex en spaanplaat mogen ook in de container worden geplaatst. Metalen onderdelen of grote kunststof onderdelen mogen niet in de container worden geplaatst. 

Zodra de container vol is, maak je hier een melding van bij de circulaire verwerker

4: Als de container vol is, wordt deze opgehaald door de circulaire verwerker
De circulaire verwerker haalt de container op en vervoert deze naar een verwerkingsinstallatie, waarna hij Bruynzeel Keukens factureert per container voor de huur, het transport en de verwerking per ton.

gerecycled

5: De onderdelen van de oude keukens worden gerecycled
Het ‘oude spaanplaat’ wordt verwerkt tot grondstof, welke we terugleveren aan onze grootste spaanplaatleverancier. 

6: De grondstoffen gaan opnieuw het productieproces in. 
Van de grondstoffen maakt de spaanplaatleverancier nieuw spaanplaat. Op die manier werkt Bruynzeel Keukens samen met anderen aan een circulaire keuken. 

We vertellen je graag meer over circulair Bruynzeel Keukens in onderstaande animatievideo. 

Doe mee!

Ook koploper worden in de transitie naar een circulaire economie? Vraag jouw contactpersoon bij Bruynzeel Keukens naar de mogelijkheden en voorwaarden. 

Accountmanagers

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?