Onderhoud, gebruik en schoonmaaktips
Graag geven we u en uw huurders praktische tips, waardoor een Bruynzeel keuken nog langer mooi blijft. Hieronder delen we kort de belangrijkste tips.
Verwijder de beschermfolie direct na montage.
- Gebruik voor het schoonmaken van de keukenonderelen een mild, in water verdund, bij voorkeur ecologisch huishoudschoonmaakmiddel of een keukenreiniger.
- Test voor het schoonmaken altijd eerst op een niet zichtbare plaats van de keuken, zo weet je zeker dat het middel dat je gebruikt goed is.
- Gebruik een schone, zachte, niet pluizende, licht vochtige doek.
- Gebruik géén schuurmiddel, agressieve of industriële schoonmaakmiddelen, meubelpolish of boenwas, sanitairreinigers, schuursponsjes, of staalwol en vooral géén stoomreinigers.
- Laat géén vochtige doek of dweil langere tijd op de kastbodems- of planken liggen. Zorg ervoor dat er géén water in de naden kan trekken.
- Maak de keukenelementen met een zachte, schone doek droog na het schoonmaken.
- Voorkom overmatige vochtigheid en dampvorming door apparaten zoals waterkokers en koffiezetapparaten onder hangkasten en wandplanken of door een openstaande vaatwasser of oven.
- Gebruik de afzuigkap tijdens het koken.
- Plaats nooit hete pannen of voorwerpen direct op het blad, gebruik hiervoor onderleggers.
- Snijd etenswaren nooit direct op het werkblad, gebruik altijd een snijplank.
Wilt u meer weten over het onderhoud van een specifiek keukenonderdeel? Download dan onze handige brochure "Onderhoud, gebruik en schoonmaaktips" voor uitgebreide informatie per keukenonderdeel.
Download de onderhoudsbrochure!